ویرایشگر پایتون

چطور کد های پایتونی را بنویسیم، ویرایش کنیم و اجرا نماییم

در این مقاله می خواهیم، تمامی آنچه برای شروع نوشتن، اجرا و ویرایش برنامه های پایتونی را بیان کنیم. برای ایجاد، ویرایش و اجرای کد های پایتونیک، نیاز به محیط های برنامه نویسی داریم. در این پست انواع محیط برنامه نویسی و نمونه های قدرتمند آن را بررسی می کنیم.

چرا محیط برنامه نویسی

کد ها و برنامه های پایتونی، مانند دیگر کد های زبان های برنامه نویسی از نگاه سیستم عامل فایل هایی هستند که شامل متن می باشند. در نتیجه کلیه این فایل ها، فایل های متنی هستند که پس از کامپایل توسط کامپایلر و یا تفسیر توسط مفسر (interpreter )، به یک برنامه قابل اجرا تبدیل می شوند. با این تعاریف، در نتیجه می توانیم کد های پایتونی را در یک برنامه ویرایش متن ساده مثل NotePad نیز تولید کنیم.

اما چرا به این نرم افزار های بسنده نمی کنیم و به دنبال نرم افزار ها و محیط های تخصصی تری برای ویرایش برنامه های پایتونی می گردیم؟ پاسخ سادست. به خاطر مزایایی که محیط های برنامه نویسی به ما ارئه می کنند. این مزایا شامل راهنمایی در نوشتن کد ها، امکان اجرای مستقیم کد ها، محیط های جذاب از نظر بصری، و چندین ویژگی خاص دیگر می باشد.

انواع محیط های برنامه نویسی

به طور کلی سه دسته محیط برنامه نویسی در زبان برنامه نویسی پایتون قابل تصور است.

  • Text Editor ها
  • IDE ها
  • Note Book ها

به ترتیب به توضیح هر یک از این ویرایشگر های کد های پایتونی خواهیم پرداخت.

Text Editor ها

به تمامی برنامه هایی که برای ویرایش متن استفاده می شوند، ویرایشگر متن یا text editor می گویند. هر روز با بسیاری از این ویرایشگر های متنی روبرو هستیم. این محیط های برنامه نویسی، در اصل نرم افزار هایی برای ویرایش متن هستند. برای مثال، notepad و یا notepad++ دو نمونه پر استفاده از این ویرایش گرهای متنی هستند. دو نسخه بسیار معروف از text editor ها برای نوشتن برنامه های پایتونی وجود دارد:

  • Sublime Text
  • Atom

 اتمsublime

IDE ها

IDE که مخفف Integrated development environment می باشد، به معنی محیط جامع توسعه دهندگی است. یعنی چه؟ یعنی محیطی برای توسعه برنامه هایی که برنامه نویسان آنها را تولید، ویرایش و اجرا می کنند. این محیط های برنامه نویسی عموماً به طور تخصصی برای زبان های برنامه نویسی تولید می شوند. در نتیجه دارای کاربرد های بسیار موثری در روند برنامه نویسی است.

برای مثال، عموماً کد ها را شناسایی می کنند. در عیب یابی و خطا یابی کمک می کنند. در نوشتن کد راهنمایی می کنند. به این صورت که وقتی بخشی از کلمه شناخته شده ای را تایپ کنیم، IDE به تکمیل آن کمک می کند و این موضوع سرعت برنامه نویسی را به شدت افزایش می دهد. این محیط ها بسیار مناسب برای نوشتن کد های حرفه ای و طولانی می باشد. همچنین این محیط ها برای اجرای برنامه به صورت مستقیم نیز مورد استفاده اند.

چند نمونه معروف در پایتون وجود دارد. دو نمونه از مهم ترین های این حوزه در ادامه معرفی شده است.

  • Spyder
  • Pycharm

pycharmspyder

برای نصب Spyder، بهترین روش دانلود و نصب Anaconda  است.

Note Book ها

آخرین محیطی که مناسب نوشتن و اجرای کد های پایتونی هستند، نت بوک ها می باشند. این محیط های برنامه نویسی برای ارزیابی و آموزش بسیار پر کاربردند. مهم ترین محیط برای زبان برنامه نویسی در این دسته، Jupyter NoteBook می باشد. این محیط که به کمک مرورگر در سیستم عامل اجرا می شوند، این مزیت را در اختیار می گذارند که بلوک های برنامه را به طور مجزا جرا و ارزیابی نمود. برای نصب Jupyter می بایست آناکوندا را نصب نمود.

jupyter

حال که با محیط های برنامه نویسی آشنا شدیم، به راحتی می توانیم شروع به برنامه نویسی با زبان برنامه نویس پایتون کنیم. شروع کنید.

5/5 (1 Review)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست